Ви тут:
Кримінал Суспільство Україна 

Арештовано 170 вагонів російських і білоруських товарів на майже 100 млн грн, – СБУ

За матеріалами СБУ та БЕБ арештовано 170 вагонів російських і білоруських товарів на майже 100 млн грн.

Про це повідомили в СБУ.

За матеріалами Служби безпеки та підрозділів БЕБ накладено арешт на оптову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництв.

Іноземну продукцію виявлено у 170 вагонах, які перебували у Миколаєві на території Морського спеціалізованого порту, що входить до бізнес-структури підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа.

Загальний об’єм вилученого майна становить 11,8 тис. тонн на майже 100 млн грн.

“Встановлено, що залізничні контейнери з міндобривами прибули в Україну ще до початку повномасштабного вторгнення та перебували в режимі “транзит”. За оперативними даними, вантаж належав двом іноземним компаніям – “Уралкалий” та “Беларуськалий””, – йдеться у повідомленні.

Надалі власники товару планували переправити його до інших країн для продажу і одержання мільйонних прибутків, частина з яким у вигляді податків пішла б на фінансування війни проти України.

У результаті слідчо-оперативних дій Служба безпеки ініціювала передачу вилученого майна в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

“Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності”, – зазначили в СБУ.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ спільно з детективами Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Фото: СБУ

Перейти до вмісту