Ви тут:
Суспільство Україна 

75 тис грн за переведення в тил: на хабарі затримали кадровика однієї з бригад ТРо

Працівники ДБР запобігли спробі начальника групи персоналу однієї з окремих бригад Сил територіальної оборони Збройних Сил України налагодити схему отримання грошей за переведення військовослужбовців з лінії фронту до тилових частин.

Джерело: Державне бюро розслідувань.

Кадровик знайшов 14 потенційних кандидатів на переведення до нового навчального центру на базі бригади, який знаходиться в тилу. За таке переведення він вимагав 75 тисяч гривень з кожного військовослужбовця. Одному з них він передав список військових з пропозицією зібрати гроші за таку «послугу».

Окрім цього, ще одному військовослужбовцю за 180 тисяч гривень обіцяв сприяти у непритягненні його до кримінальної та адміністративної відповідальності за скоєння правопорушень. 

ДБР затримало кадровика під час отримання неправомірної вигоди у сумі понад 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем роботи, реєстрації та проживання затриманого, вилучені списки бригади та проєкти ініціативних листів-погоджень на переведення військовослужбовців до навчального центру.

Фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.ч. 3, 4 ст. 368 КК України). Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Перейти до вмісту