Ви тут:
Суспільство Україна 

Вигадки рф про підрив українцями АЕС – це продовження тактики ядерного шантажу, – Центр стратегічних комунікацій

У росії поширюють фейки про можливий підрив українцями Рівненської АЕС, де ніби зберігається західне озброєння та боєприпаси.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій.

Директор Служби зовнішньої розвідки рф наришкін заявив, що ЗСУ зберігають західне озброєння та боєприпаси на території АЕС, зокрема, Рівненської. Мовляв, Україна може сама підірвати ці станції, або по них може влучити українське ППО.

Такі заяви – частина ядерного шантажу та можуть свідчити про намір кремля вчинити провокації.

“Сили оборони України відпрацювали план оборони Рівненської та Хмельницької АЕС у рамках навчань з оборони Полісся від можливого нового російського вторгнення.На всіх АЕС України на запрошення офіційного Києва працюють місії МАГАТЕ. Вони можуть підтвердити, що Україна не зберігає зброю на станціях”, – зазначають у Центрі стратегічних комунікацій.

Додають, що на відміну від України, рф розміщує своє озброєння та військову техніку на АЕС, зокрема, на захопленій Запорізькій.

“Не виключно, що те ж саме ворог практикує на своїх атомних обʼєктах у курській і воронезькій областях. МАГАТЕ варто проінспектувати АЕС у прилеглих до України російських регіонах”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Центр стратегічних комунікацій

Перейти до вмісту