Ви тут:
Суспільство Україна 

Ввезення дронів, касок і бронежилетів на митну територію України буде за спрощеним порядком, – Міноборони

На час дії воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги – засобів індивідуального захисту, товарів для їх виробництва, безпілотників і їх частин – здійснюється за місцем перетину митного кордону.

Про це повідомили в Міноборони України.

Уряд прийняв відповідні зміни до Постанови № 174 “Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану”. Зміни ініціювали Міністерство економіки, Міністерство оборони і ЗСУ.

“Зокрема, документом визначено, що перевізник заповнює та подає в паперовій або електронній формі декларацію на відповідний товар. У переліку такої гуманітарної допомоги – безпілотні літальні апарати, їх частини цивільного призначення та подвійного використання від донорів. Також, каски і бронежилети, виготовлені відповідно до технічних умов, військових стандартів, стандартів НАТО, нитки і тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів.”, – зазначили в Міноборони. 

Крім того, у новій редакції Постанови скасовуються заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та необхідність оформлення гарантійних листів.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту