Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Внаслідок авіакатастрофи у Броварах загинуло керівництво МВС (оновлено)

Зранку 18 січня у Броварах Київської області розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, їхні помічники, екіпаж гвинтокрила.

Про це повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

“Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар”, – написав Ігор Клименко.

У ДСНС розповіли подробиці авіакатастрофи у Броварах.

18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольота ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з послідуючим загоранням, скління у чотирнадцятиповерховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів. О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі 500 м кв, а о 09:28 – ліквідовано.

На борту перебувало 9 людей: 6 осіб оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члени екіпажу ДСНС.

На 11:00 загинули 15 людей, з них 3 дитини. Травмовані 25 осіб (з них 15 дорослих та 10 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).

Президент Володимир Зеленський доручив СБУ та поліції зʼясувати всі обставини авіакатастрофи у Броварах.

У Броварах, у ліцеї №10 організували оперативний штаб, повідомив начальник Київської ОВА Олексій Кулеба.

До нього можуть звернутися всі, хто потребує допомоги. Тут працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери, всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога. У штабі можна отримати оперативну інформацію.

В СБУ заявили, що розпочали розслідування авіакатастрофи в Броварах та наразі розглядають кілька версій, серед яких: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

На 14:00 відомо про 17 загиблих осіб, з них 4 дитини та 9 осіб, які перебували на борту, повідомили у ДСНС України.

“15 людей загинуло, серед яких Денис Монастирський, Євгеній Єнін, Юрій Лубкович. Загинув наш єкіпаж: Олександ Василенко, Констянтин Коваленко, Іван Касьянов. Обірвалося життя трьох дітей. На місці трагедії працюють усі служби”, – написав на своїй фейсбук-сторінці голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

Читайте також: Нацполіція закликає відгукнутися очевидців авіакатастрофи у Броварах

Тривають пошуково-рятувальні роботи підрозділами ДСНС у будівлі ДНЗ, доля одної дитини залишається невідомою.

У ДСНС уточнили дані про загиблих на місці падіння вертольоту у Броварах. На 15:00 після проведення ідентифікації, на місці падіння вертольоту виявлено 14 загиблих, з них 1 дитина та 9 осіб, які перебували на борту. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).

Тривають пошуково-рятувальні роботи підрозділами ДСНС у будівлі ДНЗ.

Фото: obozrevatel, Нацполіція

Перейти до вмісту