Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Від сплати роздрібного акцизу місцеві бюджети Полтавщини отримали понад 283 млн гривень

Упродовж 2022 року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 283,3 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Полтавській області.

За словами заступника начальника ГУ ДПС у Полтавській області Олега Волошинова, виконання доведеного індикативного показника забезпечено на рівні 115,9 відсотків, що в гривневому еквіваленті означає 39 млн грн, які додатково надійшли до скарбниць територіальних громад.

Надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів у 2022 році скоротились на 8,2 відсотки в порівнянні з 2021 роком, що обумовлено змінами в податковому законодавстві – не оподатковується акцизним податком вартість тютюнових виробів, реалізованих в роздрібній торгівлі.

У грудні 2022 року до місцевих бюджетів надійшло 17,2 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

Керівники територіальних громад мають контролювати дотримання вимог законодавства всіма господарюючими суб’єктами, які реалізують алкогольну та тютюнову продукцію, а споживачі мають купувати марковану підакцизну продукцію, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку. Перевірити достовірність чеку можна за посиланням.

Перейти до вмісту