Ви тут:
Кримінал Суспільство Україна 

У Києві затримали організаторів російської «фабрики тролів», – СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки нейтралізували прокремлівську «фабрику тролів» у Києві.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисники поширювали у соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовували воєнні злочини російських окупантів.

 “Як першоджерело інтернет-агенти використовували Телеграм-канал московського пропагандиста Юрія Подоляки – російського блогера, який нараховує більше ніж 2,7 млн підписників. «Тролі» поширювали його публікації через репости або під виглядом «власних» публікацій у соцмережах.”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підривну діяльність на Київщині організували двоє місцевих жителів.

Комп’ютерне обладнання для проведення «інформударів» та комунікації з російськими кураторами встановили у власних помешканнях в столиці та Білій Церкві.

Для масового «покриття» інтернет-простору зловмисники намагалися залучити нових учасників пропагандистського «осередку» кремля.

Щоб збільшувати чисельність «аудиторії», використовували сотні бот-акаунтів, від імені яких поширювали і коментували дописи з російською пропагандою.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили мобільні телефони і комп’ютери із доказами злочинних дій.

 

 

 

 

“На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили двом фігурантам з Києва про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Судом зловмисникам обрано міру запобіжного заходу для запобігання ухилення їх від кримінальної відповідальності.”, – зазначили в СБУ.

Триває розслідування для притягнення всіх винних до відповідальності.

Фото: СБУ

Перейти до вмісту