Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Прокуратура погодила клопотання про обрання запобіжного заходу меру Полтави, – Антон Столітній

Прокурори для Полтавського міського голови Олександра Мамая проситимуть обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади на два місяці.

Про це повідомив на брифінгу 3 січня прокурор Полтавської області Антон Столітній.

“2 січня 2023 року прокурором погоджено клопотання слідчого Управління СБУ у Полтавській області про обрання підозрюваному, посадовцю Полтавської міськради, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – зазначив Антон Столітній.

Прокурор області додав, що в умовах воєнного стану не передбачається для підозрюваного інших альтернатив, окрім триманню під вартою.

Також суд розгляне клопотання щодо відсторонення міського голови від посади терміном на два місяці з можливістю продовження.

“Обидва клопотання в установленому порядку вручені підозрюваному та направлені до Октябрського районного суду м. Полтави”, – розповів прокурор області.

Клопотання поки не розглянули, оскільки один суддя Октябрського райсуду заявив про самовідвід.

Також прокурор додав, що якщо усі судді будуть відведені — розгляд у найкоротші строки мають перенести до іншого суду.

Нагадаємо, 29 грудня повідомили про підозру меру Полтави Олександру Мамаю щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

 

Перейти до вмісту