Ви тут:
Спорт Суспільство 

Під Сватовим загинули відомі українські спортсмени

Під Сватовим загинув майстер спорту України з дзюдо та самбо Максим Чумак та головний тренер київської команди Mafia Swim Team, ультраплавець, чемпіон, рекордсмен Михайло Кобижча.

Про це повідомили у Комітеті Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

На спортивному рахунку Максима Чумака багато перемог Всеукраїнського та міжнародного рівня. З початком повномасштабного вторгнення Максим добровільно вступив до лав Національної гвардії України.

Указом Президента Максим був нагороджений почесним орденом «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ ступеня. Нагородили захисника за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу. Йому було 38 років.

Михайло Кобижча був кандидатом у майстри спорту з плавання та майстром спорту з сучасного п’ятиборства. Останні три роки займався плаванням на відкритій воді на довгі дистанції. Переможець та призер Oceanman. Переможець першого пентамарафону на 50 км від Вознесенська до Нової Одеси річкою Південний Буг. Переможець запливу на 33 км.

Михайло добровільно пішов боронити рідну країну. Був поранений, але після лікування повернувся на передову. У грудні йому виповнилося лише 37 років.

Перейти до вмісту