Ви тут:
Кримінал Суспільство Україна 

Катували українців: СБУ ідентифікувала трьох російських омонівців

СБУ встановила особи трьох російських загарбників, які брали участь у викраденнях і катуванні мирних жителів тимчасово захоплених районів Запорізької області.

Про це повідомили в СБУ.

“Один із зловмисників – це командир тактичної групи 22-ї окремої бригади оперативного призначення росгвардії. Після захоплення Мелітополя його призначили «військовим комендантом» окупаційної адміністрації українського міста.”, – встановили у Службі безпеки.

На цій «посаді» виконував завдання москви щодо придушення руху опору на території Приазов’я.

Для цього сформував «каральні загони», які проводили масові облави на помешкання місцевих жителів.

Під час таких «нальотів» рашисти викрадали людей та відвозили їх до катівні «военной комендатуры» рф.

Там з потерпілих «вибивали» інформацію про місця перебування українських патріотів на території району.

“Ще двома воєнними злочинцями є співробітники Махачкалінського загону міліції особливого призначення (більш відомого як ОМОН) управління росгвардії по республіці Дагестан. На початку окупації Василівського району вони увійшли до складу створеної агресором «комендатури» рф один на «посаді» заступника керівника окупаційного органу, а інший ˗ його помічника.”, – зазначили в СБУ.

За даними Служби безпеки, рашисти особисто незаконно затримували і катували українців, застосовували до потерпілих отруйні хімічні речовини та електрострум і постійно погрожували вбивством близьких родичів.

“На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.”, – додали в СБУ.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності.

Фото: СБУ

Перейти до вмісту