Ви тут:
Суспільство Україна 

Очільниця МЗС Німеччини відвідала Харків з неанонсованим візитом і пообіцяла подальшу підтримку України

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 10 січня прибула в Харків з неоголошеним візитом

Анналена Бербок разом із головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим відвідала харківський район Салтівка, який найбільше постраждав від ворожих обстрілів, та інші місця російських злочинів.

Джерело: ЕспресоTV

“Провели змістовні переговори щодо притягнення Росії до відповідальності за її злочини, щодо відновлення інфраструктури Харківщини та щодо постачання Україні нових зразків сучасної зброї”, – розповів Синєгубов.

Про візит Анналени Бербок у Харків раніше повідомило міністерство закордонних справ Німеччини.

Бербок супроводжують міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та український посол в Німеччині Олексій Макєєв.

Анналена Бербок назвала Харків “символом абсолютного божевілля російсько-загарбницької війни в Україні та нескінченних страждань, з якими щодня стикаються люди”. І запевнила українців у подальшій підтримці з боку Німеччини, зокрема й у постачанні зброї.

“Але це місто також є символом неймовірної витривалості та мужності українців. На запрошення мого українського колеги та друга Дмитра Кулеби я хочу отримати уявлення про ситуацію сьогодні тут, у Харкові, і, перш за все, послухати мешканців, які борються з війною цієї холодної зими, коли температури вночі просто до -15 градусів, удари такі, що ми навіть уявити не можемо. В усіх куточках України, від Харкова до Херсона і до Києва, люди повинні знати, що вони можуть розраховувати на нашу солідарність і підтримку. Це в тому числі зимова допомога, яку ми надали. Генератори та трансформатори, паливо та ковдри тепер рятують життя на місці. І це включає подальші поставки зброї”, – сказала вона.

Анналена Бербок додала, що під час візиту в Україну також хотіла б поговорити про прогрес, досягнутий у процесі вступу до ЄС.

“Як федеральний уряд ми хочемо зробити Україні конкретні пропозиції щодо досягнення прогресу у зміцненні верховенства права, незалежних інституцій та боротьби з корупцією, а також у наближенні до стандартів ЄС”, – уточнила очільниця німецького МЗС.

Коментуючи візит, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив: він не сумнівається в тому, що Німеччина продовжить допомагати Україні. 

 

Перейти до вмісту