Ви тут:
Суспільство Україна 

Очікується суттєве похолодання, тому маємо бути готові до поновлення аварійних відключень, – Шмигаль

Тепла погода та святкові дні сприяли зниженню споживання електроенергії, що дозволило протягом новорічних свят не застосовувати відключення. Проте вже вчора, 5 січня, споживання зросло, тому в центральному та східному регіонах, а також в Одесі, Львові, Дніпрі були запроваджені графіки планових відключень.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 6 січня.

“Відсьогодні очікується суттєве похолодання. Відповідно, зросте споживання та дефіцит в енергосистемі збільшиться. Крім цього, ворог готовий завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Тому ми всі маємо бути готові до поновлення аварійних відключень”, — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що упродовж 5 днів нового року ворог здійснив дві атаки дронами, внаслідок чого пошкоджень зазнали об’єкти генерації та магістральних мереж. Також продовжувались обстріли енергетики на Сході та Півдні. Попри це, енергосистема України працює стабільно.

“Через 2,5 місяці після початку опалювального сезону можемо сказати, що поки успішно долаємо виклики зими. Зробимо все, аби так залишалось і надалі”, – додав він.

Як повідомив Прем’єр-міністр, у підземних газових сховищах України зараз зберігається 11,7 млрд кубів газу, а на складах — 1,2 млн тонн вугілля. Україна також має гроші й допомогу партнерів, аби додатково закупити необхідні ресурси.

Фото: Урядовий Портал

Перейти до вмісту