Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині шахраї продають дрова через соцмережі

Зафіксовано черговий випадок шахрайства у соціальній мережі. В одній з місцевих груп у фейсбуці, з’явилося повідомлення про продаж дров паливних від імені лісогосподарських підприємств.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства.

“Знову почастішали випадки шахрайства! Зафіксовано черговий випадок шахрайства у соціальній мережі. В одній з місцевих груп у соціальній мережі Фейсбук, з’явилося повідомлення про продаж дров паливних від імені лісогосподарських підприємств. Шахраї пропонують за заниженими цінами паливну деревину та здійснити передоплату на банківську карту фізичної особи. Після здійснення перерахунку грошей, з абонентом втрачається зв’язок, і відповідно отримати оплачений товар людина не може”, – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим: лісогосподарські філії не приймають оплату на банківську картку за продаж дров паливних, а мають відповідний порядок з реалізації.

Слід звернутися до контори філії або лісництва, та укласти договір, де вказати обсяг придбання.

Отримати рахунок на оплату, де вказані всі реквізити підприємства (юридичної особи), з найменуванням продукції, об’ємів, ціни та суми.

Здійснити оплату можна через термінал, у лісгоспі або у будь-якому відділенні банку, чи Приват 24 та отримати квитанцію про оплату.

Після цього звернутися у лісництво для відвантаження деревини паливної.

“Разом з тим, звертаємо вашу увагу, що придбати дрова можна через єдиний державний інтернет-магазин “Дрова Є”, пройшовши відповідну авторизацію, та сформувавши замовлення. Якщо ви стали жертвою шахраїв невідкладно інформуйте правоохоронні органи”, – зазначили в обласному управлінні.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту