Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розгорнули понад 2,4 тисячі ліжок для хворих на COVID-19, – Віктор Лисак

Для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 визначено 31 лікарняний заклад, де розгорнуто 2410 ліжок. Більше 98% визначеного ліжкового фонду забезпечено централізованою подачею кисню.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак під час апаратної наради голови Полтавської ОВА.

“Ситуація щодо поширення COVID-19 на сьогодні є стабільною й тримається на одному рівні. За тиждень в області маємо 224 нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше випадків зареєстровано в Кременчуцькій, Полтавській, Горішньоплавнівській громадах. Продовжують лікування 561 хворих. Низьким є показник із залучення ліжок із киснем, а також апаратів ШВЛ”, – зауважив Віктор Лисак.

Лікарняні заклади повністю забезпечені необхідним медичним обладнанням, а також лікарськими, дезінфікуючими, противірусними засобами.

“Сьогодні надзвичайно велика кількість пацієнтів, які хворіють на сезонні ГРВІ, а також грип А. Тому наше головне завдання – своєчасне й якісне проведення протиепідеміологічних заходів”, – зазначив Віктор Лисак.

За його словами, збільшилася кількість викликів бригад екстреної медичної допомоги: п’ята частина всіх викликів – від захворілих на ГРВІ та грип. 

Читайте також: COVID-19 на Полтавщині: за тиждень виявили 224 нових випадки

Окрім того, на Полтавщині триває робота з вакцинації від COVID-інфекцій серед населення області. На сьогодні проведено 1 489 217 щеплень від коронавірусної інфекції. В області працює 124 пункти щеплення, 69 мобільних бригад. Полтавщина входить у трійку лідерів серед областей України з вакцинації проти коронавірусу.

Фото: Полтавська ОВА

Перейти до вмісту