Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині попрощалися з двома військовими, які загинули, захищаючи Україну від окупантів

22 січня у Полтавській області прощалися з військовими Володимиром Колодним та Станіславом Барилом, які загинули на війні з російськими окупантами.

У Миргороді попрощалися із українським захисником Колодним Володимиром Анатолійовичем, повідомили у Миргородській міській раді.

Володимир Анатолійович народився 13 листопада 1970 року. Однокласники по Миргородській школі №1 цінували в ньому вірність і готовність прийти на допомогу. Колеги по роботі в міліції та ДАЇ відзначали порядність і патріотизм. Володимир Колодний у перші дні війни став на захист України. З 27 лютого 2022 року Володимир Анатолійович Колодний виконував бойові завдання у складі 116-ї окремої бригади територіальної оборони.

Він був командиром стрілецького відділення військової частини. 16 січня у бою біля міста Соледар Донецької області молодший сержант Володимир Колодний загинув.

Поховали Володимира Колодного з військовими почестями на місцевому кладовищі.

22 січня у Хорольській громаді попрощалися з полеглим військовим Барилом Станіславом Миколайовичем, повідомили у Хорольській міській раді.

Станіслав Барило народився 18 вересня 1966 року в селі Барилове Новоаврамівського старостату. Після закінчення восьмирічки та здобуття відмінного атестату про повну середню освіту став студентом вишу в Києві. Отримав диплом про вищу освіту за спеціальністю “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка” у Київській державній аграрній академії. Паралельно закінчив при ВУЗі військову кафедру. У 1989 році розпочав свою трудову діяльність за фахом на посаді інженера-енергетика у місцевому сільськогосподарському підприємстві с.Ковалі. Після місцевих виборів у 2002 році працював на посаді сільського голови колишньої Грушинської сільської ради. Очолював сільську раду впродовж трьох каденцій. З 2016 року виконував обов’язки старости села Грушине в Новоаврамівській сільській ОТГ.

На другий день після повномасштабного вторгнення сусідньої країни-агресорки був призваний Лубенським РТЦК та СП до лав територіальної оборони та з військовим званням капітана був призначений командиром 1-ої стрілецької роти 116-ої окремої бригади територіальної оборони у складі Регіонального управління “Північ” Сил ТрО.

Два тижні тому його роту відправлено на укріплення українським військовим формуванням, які в умовах бойових дій тримають позиції в населеному пункті Соледар Бахмутського району Донецької області. 18 січня на спостережному посту ротного опорного пункту, отримав осколкове мінно-вибухове поранення. Лікарі-реаніматологи Дніпропетровської обласної лікарні імені Іллі Мечникова боролися за його життя, але врятувати не вдалося.

Нагадаємо, у Глобинській громаді 23 січня прощатимуться з полеглим воїном Олександром Бодаквою.

Фото: Миргородська, Хорольська міськради

Перейти до вмісту