Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині інсценували замовне вбивство підприємця: замовнику повідомили про підозру

Працівники ДБР встановили, що планується вбивство підприємця з Полтавської області.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

“Для того аби врятувати життя чоловіку та викрити організатора, розпочалася багатоетапна спецоперація з використанням технічних та агентурних можливостей Бюро”, – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, місцевий чиновник одного з районів Полтавщини тривалий час конфліктував із підприємцем. Врешті-решт, аби приборкати опонента, посадовець вирішив вчинити радикально і почав шукати кілера, який зміг би виконати “замовлення”. Вартість життя бізнесмена посадовець оцінив у 5 тис. доларів США. Гроші за вбивство замовник планував передавати двома частинами. Завдаток передав ще у грудні 2022 року, а решту обіцяв вже після того, як впевниться у роботі кілера та отримає фотографії із вбитим чоловіком.

Працівники ДБР імітували вбивство після чого замовник отримав фотографії з «трупом», а також деякі особисті речі потерпілого.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру в закінченому замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення (ч. 2 ст. 15, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу замовнику. Встановлюються інші можливі співучасники злочину. Процесуальне керівництво здійснює Полтавська обласна прокуратура.

Фото: ДБР

Перейти до вмісту