Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині будинки, які підключені до критичної інфраструктури, планують вимикати вручну

Від’єднання багатоквартирних житлових будинків від лінії критичної інфраструктури в ручному режимі допоможе зменшити обсяги споживання електроенергії на Полтавщині.

Про це повідомив директор Департаменту будівництва, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської ОВА Едуард Рева під час апаратної наради 16 січня.

“Головам громад, насамперед Полтави, Кременчука, де ми маємо багатоповерхову забудову і житлові будинки знаходяться на тих лініях, де є критична інфраструктура, необхідно провести роботу з головами ОСББ, керівниками управлінських компаній для того, щоб зробити самообмеження цих будинків. Інших варіантів я не бачу. Таку роботу проводить Івано-Франківськ. Вважаю доцільно у Полтаві й Кременчуці теж провести”, – розповів Едуард Рева.

Вже цього тижня планують провести нараду щодо відключення електроенергії в багатоповерхівках у ручному режимі. Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін наголосив, що потрібно зустрітись з заступниками, або представниками ЖКГ громад та представниками обленерго. Разом обговорити проблемні моменти та вирішити, як можна організувати цю роботу.

“Розумію, що це покладається на відповідальність громад і ОСББ. Треба організувати це правильно, щоб були більш справедливі відключення і щоб у нас було якнайменше випадків, коли ми відключаємо на 4 години електроенергію, саме рахунком такого відключення. Я впевнений, що великі громади: Полтава, Кременчук, Горішні Плавні — зможуть відпрацювати якісно це питання. І ми зможемо досягнути того, щоб відключення були максимум по 2 години”, – зазначив Дмитро Лунін.

Читайте також: Вимикатимуть по дві черги: на Полтавщині 16 січня діятиме графік погодинних відключень електроенергії (оновлено)

Також Едуард Рева під час апаратної наради додав, що цього тижня Полтавщина отримає 12 перших генераторів для теплоенерго. На початку лютого очікують генератори для водоканалів.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту