Ви тут:
Суспільство Україна 

Контактна група з питань оборони України у форматі «Рамштайн» збереться наступного тижня — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив проведення зустрічі Контактної групи з питань оборони України в німецькому місті Рамштайн.

Джерело: АрміяInform

Про це голова Північноатлантичного альянсу заявив під час брифінгу після підписання декларації між ЄС та НАТО щодо нарощування співробітництва у військовому секторі.

«Ми зустрінемося наступного тижня в Рамштайні, США очолили Контактну групу для надання підтримки Україні, і там ми зустрінемося з Міністром оборони України, щоб обговорити, які саме види зброї необхідні та яким чином союзники можуть надати цю зброю», — повідомив Єнс Столтенберг.

За його словами, після отримання Україною від союзників передових систем протиповітряної оборони та ракет великої дальності HIMARS, на полі бою «щодня видно величезні зміни».

«Ми бачили, що союзники НАТО, члени ЄС, також надали Україні передові системи озброєнь з початку війни, і я вітаю нові заяви (щодо надання військової допомоги Україні — ред.), зроблені останніми днями Сполученими Штатами, Німеччиною та Францією. Це важливо, адже в Альянсі постійно тривають консультації між союзниками НАТО та з Україною», — резюмував Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, раніше зустріч Контактної групи з питань оборони України 20 січня 2023 року у місті Рамштайн анонсувала міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт.

 

фото: Слово і Діло

Перейти до вмісту