Ви тут:
Суспільство Україна 

Як передати українцям, котрі виїхали з ТОТ на територію третіх країн, поновлені документи, які посвідчують їх особу та громадянство України

Цю тему обговорювали на засіданні Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн, проведеному під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Один із шляхів вирішення проблеми – передача відповідних документів поштовим зв’язком. Проте правила надання його послуг в Україні не дозволяють це робити. Особисті документи поштою в нас не відправляються. Виключення – закордонні паспорти.

Мінреінтеграції запропоновано внести зміни в постанову Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 року № 270 «Про затвердження Правил надання послуг поштового зв’язку», доповнивши перелік документів, які можуть передаватися за допомогою пошти.

Це надасть дозвіл поштовим службам пересилати документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України. І, зокрема, посвідчення на повернення в Україну. Що дуже актуально для наших співвітчизників, які з ТОТ опинилися у третіх країнах.

Перейти до вмісту