Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

В Україні запустили проєкт про пологи під час війни

В Україні створили освітній проєкт про народження в умовах війни – savebirth.ua. Це платформа з фаховою інформацією про вагітність, пологи, післяпологовий період, а також з інструкціями, як діяти у ситуаціях, коли немає доступу до пологового будинку. На платформі – відео та тексти від експертів та лікарів, а також збирають досвід жінок.

Мета проєкту – допомогти жінкам зорієнтуватися в масиві інформації про вагітність і пологи, аби вони могли прийняти зважене рішення і знали, як діяти в екстреній ситуації.

“У час війни, яку росія 8 років веде проти України, жінкам часом доводиться народжувати в абсолютно екстремальних умовах. Інколи дістатися до медичного закладу небезпечно і жінка народжує в укритті, у підвалі, чи вдома. Проєкт “Безпечне народження” для тих, хто чекає малюка і шукає додаткову інформацію, щоб підготуватися до пологів та післяпологового відновлення. І для тих, хто проживає у прифронтових регіонах, і для тих, хто знаходиться у відносно безпечних містах. Бо ніколи не знаєш, де застане повітряна тривога, і коли буде відносно безпечний момент переміщатись у пологовий”, – розповіла засновниця проекту Вікторія Лучка.

Цей проєкт для усіх жінок, їхніх партнерів чи партнерок, які готуються до пологів, і які хочуть бути озброєні збалансованою інформацією про пологи та післяпологовий період.

“Що більше жінка знатиме про фізіологію пологів і як можна собі допомогти у пологах, як налагодити грудне вигодовування, як прожити перші години після пологів, як якісно відновитися, як організувати побут з малюком, тим скоріше жінка здобуде опору у своєму материнстві”, – додають автори проєкту. 

Проєкт “Безпечне народження в умовах війни” здійснюється за підтримки Європейського Союзу.

Перейти до вмісту