Ви тут:
Спорт Суспільство 

Україна назвала склади на перший етап Кубка з світу з біатлону – 2023

Заявка збірних зазнала мінімальних змін.

За підсумком особистих гонок чемпіонату України з біатлону в Яворові Львівської області було визначено склади чоловічої та жіночої команд на четвертий етап Кубка світу в словенській Поклюці, що стане першим у 2023 році.

Про це повідомляє biathlon.com.ua.

Цього сезону Україна має квоту на п’ять спортсменів що в чоловічих, що в жіночих змаганнях. Утім, до заявки чоловіків потрапили одразу шестеро спортсменів. Таку кількість пояснили тим, що збірна може використати заміну, якщо Артем Прима не встигне відновитися. Біатлоніст пропускав національну першість через “стару травму”.

У порівнянні зі складом третього етапу в Ансі, у списку присутній Тарас Лесюк, який пропускав останній старт Кубка світу через проблеми зі здоров’ям. До команди також приєднається Руслан Ткаленко, який на чемпіонаті України переміг у гонці переслідування. Для нього це може стати першим виступом на Кубку світу в сезоні. Востаннє Ткаленко змагався на такому рівні в грудні 2021 року в Ансі, де тоді став 108-им у спринті.

У жінок змін не відбулося: до Поклюки вирушить та сама п’ятірка, що змагалася в Ансі, включно з Юлією Джимою, яка пропускала чемпіонат України.

Склад збірних України на етап Кубка світу в Поклюці
Чоловіки: Антон Дудченко, Артем Прима, Богдан Цимбал, Тарас Лесюк, Руслан Ткаленко, Віталій Мандзин
Жінки: Анастасія Меркушина, Олена Білосюк, Юлія Джима, Дар’я Блашко, Анна Кривонос

Перейти до вмісту