Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві провели зустріч з представниками ГО, які опікуються питаннями постраждалих від Чорнобильської катастрофи

Щороку 14 грудня вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, адже цей день у трагічному 1986 року став переломним у боротьбі з катастрофою, бо є датою завершення  cпорудження захисного саркофага над зруйнованим енергоблоком.

Забезпечення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи знаходиться на постійному контролі в Департаменті соціального захисту населення, бо на сьогодні в області майже 19 тисяч осіб з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, потерпілих від катастрофи та дружин померлих учасників ліквідації мають відповідний пільговий статус. Про це повідомила директор Департаменту соцзахисту населення Людмила Корнієнко.

13 грудня відбулась традиційна робоча зустріч Директора Департаменту соцзахисту населення Полтавської ОВА Людмили Корнієнко з активом громадських організацій, до якої також долучились представники Департаменту охорони здоров’я полтавської ОВА та Пенсійного фонду України. Людмила Корнієнко прозвітувала про реалізацію заходів державної та обласної програм, спрямованих на соціальний захист осіб, постраждалих в наслідок аварії на ЧАЕС.

Відтак, забезпечено 100% охоплення санаторно-курортним лікуванням всіх громадян (632 особи) з відповідним пільговим статусом, які виявили бажання його отримати в рамках державної програми. На це було спрямовано 5,4 млн.грн коштів державного бюджету.

Понад 1,7 тисяч осіб отримали безоплатне забезпечення рецептурними ліками та зубопротезуванням на загальну суму 4,3 млн. грн за кошти обласного бюджету в рамках Комплексної програми соціального захисту населення.

Дружинам померлих учасників ліквідації наслідків аварії (1664 особи) та дітям, які отримали інвалідність внаслідок аварії (12 осіб) з обласного бюджету виплачено щорічну адресну допомогу на суму понад 5 млн.грн.

Під час обговорення учасниками окреслено ряд проблемних питань, які потребують врегулювання, в тому числі на законодавчому рівні, а також обговорено подальшу взаємодію державного та громадського секторів щодо забезпечення соцзахисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи з метою ефективного впровадження засад державної соціальної політики на обласному рівні.

Перейти до вмісту