Ви тут:
Суспільство 

У Німеччині будують новий завод з виробництва боєприпасів, частина з яких отримає Україна

На тлі конфлікту ФРН зі Швейцарією щодо поставок боєприпасів в Україну Rheinmetall побудує новий завод з їхнього виробництва для забезпечення незалежності від іноземних виробничих потужностей.

Про це повідомляє DW.

Після повторної відмови Швейцарії в реекспорті Україні боєприпасів німецький оборонний концерн Rheinmetall побудує новий завод з виготовлення боєприпасів середнього калібру. Це забезпечить незалежність поставок для збройних сил Німеччини, що потенційно створить і більшу гнучкість у постачанні зброї для України, повідомляє у четвер, 15 грудня, німецьке інформаційне агентство dpa.

Потужності для виробництва боєприпасів калібром 20-35 мм мають бути готові в січні, підтвердили в Rheinmetall на запит агентства. Водночас початок виробництва планують на червень 2023 року.

За словами представника компанії, першу партію боєприпасів для зенітних самохідних артилерійських установок Gepard зможуть поставити в липні. Якщо німецький уряд зробить замовлення, то Україні передадуть 300 тисяч боєприпасів для “Гепардів”.

Перейти до вмісту