Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді відкрили школу мистецтв

У Миргороді майже тисяча дітей зможуть навчатися вокалу, танцям, театральному та іншим видам мистецтва у реконструйованій будівлі колишньої школи №1. Приміщення столітньої історичної будівлі вдалося відновити у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ). 21 грудня відкрили школу мистецтв.

Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Цей проєкт реалізовано на умовах співфінансування Європейського інвестиційного банку, обласного та міського бюджетів.

Заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін зазначив, що Миргородська громада – серед лідерів в області щодо залучення коштів міжнародної технічної допомоги. Щодо об’єкту, який відкрили, він наглядно показує, як в синергії працює обласна та місцева влада. 32,3 млн. гривень – загальна сума: кошти надзвичайної кредитної програми – 18,8 млн.грн., обласний бюджет – 7,6 млн,грн. – міський бюджет – 5,9 млн. грн.

“Сьогодні у нас досить знаменний день для міста та громади, тому що ми здали один об’єкт, який буде слугувати для дітей та їх творчого розвитку. Там буде і музична школа, і центр естетичного виховання, це колишнє приміщення першої школи. У нас сьогодні багато гостей, які подивилися на результати спільної роботи, тому що всі вони вклали певну долю в реалізацію цього проєкту. Це і фінансова, і організаційна допомога, і інші питання, які вирішувались протягом останніх більше 2 років, коли реалізували цей проєкт”, – сказав міський голова Сергій Соломаха.

У проєкті зберігається енергоефективність та безбар’єрність, тому що в такі важкі часи енергетична сфера важлива для України. Крім того, враховані потреби людей з інвалідністю. На цьому зауважив заступник Постійного представника ПРОООН в Україні Христофорос Політіс.

У новому приміщенні будуть працювати гуртки Центру естетичного виховання та Миргородської мистецької школи імені А. Коломійця, вихованці яких зустріли гостей творчими номерами. Директори закладів Анжеліка Хоменко та Людмила Оксьоненко подякували усім, хто доклав зусиль у реалізації проєкту та запевнили, що тепер діти мають можливість проявляти свої таланти та розвиватися у комфортних умовах.

Продовженням дієвої співпраці з міжнародними партнерами є і реконструкція центру естетичного виховання. Це ще один об’єкт, який також відновлюється за програмою НКПВУ. Ремонтні роботи там вже на фінальному етапі.

 

 

Фото: Миргородська міськрада

Перейти до вмісту