Ви тут:
Суспільство 

У Луврі з’явиться україномовний аудіогід

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко разом з Першою леді Оленою Зеленською зустрілись з Президенткою Лувру Лоранс де Кар й підписали меморандум про співпрацю між музеєм, МКІП та Посольством України у Франції.

Про це повідомили у Мінкультури.

В результаті цього відвідувачі Лувру зможуть досліджувати музей українською мовою.

«Не варто пояснювати значення для нас підтримки та створення сталих зв’язків з таким титаном музейного світу як Лувр. До речі, наразі у Луврі немає аудіогідів російською мовою. Проте – буде українська. Мова мистецтва та культури – універсальна. Мова українська – має бути серед загальнодоступних мов цивілізованого світу. Тож сьогодні підписали відповідний меморандум між Лувром, МКІП та нашим Посольством в Парижі», – зазначив Олександр Ткаченко.

Меморандум включає також пункт про розширення співпраці та багаторівневих партнерських проєктів з музеями України. Вони включатимуть програми наукового аналізу, організацію тимчасової виставки в Луврі та публікацію наукового дослідження, присвяченого українському мистецтву. Це великий крок для розбудови культурних зв’язків між Україною та Францією.

Перейти до вмісту