Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Горішніх Плавнях відкрилась фотовиставка Олексія Самойленка

22 грудня у краєзнавчому музеї Горішніх Плавнів відкрилася персональна фотовиставка Олексія Самойленка “Історія України”. Кураторами проєкту є Сергій та Ілля Назаркіни.

Олексій Самойленко – член Національної спілки фотохудожників України, український арт-фотограф-колажист, який здобув чимало перемог на всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсах. Його роботи є яскравими зразками класичної художньої фотографії. Любов до минулого його Батьківщини підтверджується серією робіт в, які представлені на виставці “Історія України”.

Твори, що увійшли в цю колекцію, пронизані почуттям глибокого вшанування перед історією країни і гордості за її багате минуле. Тепер і жителі Горішніх Плавнів можуть подивитися на історію очима художника, зануритися в атмосферу тієї загадкової і незбагненної речі, яка століттями була природою стародавньої культури нашого народу.

“Історія України” – це широкомасштабний авторський задум, який за допомогою мистецтва фотографії розповідає про історію нашої країни, починаючи з XV тисячоліття до н.е. і закінчуючи XV ст. н.е. Засобом візуалізації кожного твору є фотографія. За допомогою колажу вона перетворюється в ілюстрацію тієї чи іншої історичної події, портрет персонажа або картину життя стародавнього народу.

Представлена серія художніх фотографій знайомить глядача з особливостями розвитку української культури, релігії та побуту. У рамках виставки автор Олексій Самойленко представляє роботи з 4 серій: “Пізній палеоліт”, “Бронзова доба”, “Трипільська культура”, “Половці”. При роботі над проєктом використовувалися артефакти, сфотографовані в різних музеях України, трансформовані крізь авторську призму сприйняття побуту і навколишнього середовища.

Музейники запрошують всіх відвідати виставку, яка буде експонуватися до 4 січня. Після цього виставку представлять у столиці. Також в музеї паралельно експонується інтерактивна виставка-фотозона «Різдвяні історії», де представлені раритетні ялинкові іграшки та новорічні листівки середини ХХ століття.

Марина Безсмольна

Перейти до вмісту