Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ викрила депутата ОПЗЖ, який «передав» окупантам заводи харчової та хімічної промисловості на Запоріжжі

Зловмисником виявився колишній голова Пологівської районної ради Запорізької області, який входив до забороненої партії ОПЗЖ.

“Після захоплення частини регіону він один з перших підтримав загарбників. За це його призначили очільником місцевої окупаційної адміністрації і дозволи сформувати «штат» псевдооргану”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Перебуваючи на «посаді», він виконував вказівки кремля щодо перелаштування роботи українських підприємств на користь країни-агресора. Насамперед ворога цікавили великі об’єкти хімічної та харчової індустрії. Саме їх потужності москва планувала використовувати для забезпечення потреб воєнно-промислового комплексу та військових угруповань рф.

Для цього колаборант здійснив «інвентаризацію» місцевого бізнесу і зобов’язав підприємців «перереєструватися» у створеній окупантами «военно-гражданской администрации».

“Також він змушував менеджмент українських компаній сплачувати «податки» до бюджету рф і постачати готову продукцію до країни-агресора. У разі незгоди зловмисник погрожував переслідуванням з боку каральних органів рашистів і фізичною розправою”, – розповіли в СБУ.

Для координування роботи колаборанта за ним був «закріплений» російський куратор – заступник губернатора Пензенської області.

Саме з ним ворожий поплічник погоджував питання «передачі» агресору українських підприємств, а також організації і проведення псевдореферендуму в захопленому районі.

Крім цього колаборант брав активну участь у пропагандистських проєктах кремля і був «персонажем» псевдодокументальних фільмів одного з ідеологів рашизму охлобистіна.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

“Наразі зловмисник намагається переховуватись від правосуддя на тимчасово окупованій території України. Втім, СБУ встановила місця його перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності”, – наголосили в СБУ

Перейти до вмісту