Ви тут:
Суспільство Україна 

росію треба позбавити статусу країни-члена МАГАТЕ, – Галущенко

російська федерація має бути позбавлена статусу країни-члена Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Про це повідомив “Урядовий портал”.

Таке переконання висловив Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Ми впевнені, що росію треба позбавляти членства у цій організації”, – наголосив він.

Не зважаючи на те, що СРСР був одним із засновників МАГАТЕ, а росія стала правонаступницею Радянського Союзу, роль і місце в цій організації країни, яка вчиняє акти ядерного тероризму, мають бути переглянуті.

“російська війна в Україні змінила все, що існувало досі в системах безпеки, у тому числі і в ядерній галузі. Ми не можемо за нинішніх обставин керуватися старими моделями, маємо приймати нові і швидкі рішення”, – переконаний Герман Галущенко.

Міністр наголосив, що окупація росіянами найбільшої в Європі атомної електростанції – української ЗАЕС, а також розміщення на її території озброєних людей, важкої техніки та вибухівки – не просто цілковите порушення правил ядерної безпеки, і просто основ здорового глузду.

“Навряд чи можна очікувати, що щось зміниться в ставленні росії. Але для нас дуже важливо, щоб на території наших ядерних об’єктів перебували представники МАГАТЕ. Я особисто запрошував пана Гросі і його місію в Україну на всі атомні об’єкти для того, щоб вони бачили, що відбувається, щоб бачили російські обстріли і їх наслідки”, – зазначив Герман Галущенко.

Перейти до вмісту