Ви тут:
Суспільство Україна 

рф атакує ракетами територію України: є загиблі (оновлено)

5 грудня російська армія знову атакує ракетами територію України.

Уже є загиблі та поранені, повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Частина вибухів, які чули у Запоріжжі, – відлуння ворожих прильотів у передмісті. Ще частина – вдала робота ППО, повідомив секретар Запорізької міськради Куртєв.

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко додав, що у селі Новософіївка (Запорізька область) зруйновано декілька приватних будинків. Внаслідок російських обстрілів поранено маленьку дитину – 1 рік і 10 місяців. Загинули двоє людей, ще троє – поранені.

В Одесі відсутнє водопостачання. Усі насосні станції та резервні лінії знеструмлені, повідомили у Інфоксводоканалі. Крім цього, через знеструмлення частини Одеси призупинили роботу громадського електричного транспорту.

За інформацією заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, в Одеській області внаслідок російської атаки пошкоджено два інфраструктурних об’єкти. Одна особа госпіталізована. ДСНС вже працюють на місці.

На одній із підстанцій на Житомирщині спрацювала система захисту, повідомляє Суспільне з посиланням на “Житомиробленерго”. Електропостачання відновлять після відбою повітряної тривоги, бо наразі персонал підстанції перебуває в укритті.

По Миколаївщині оперативно відключено всі 10 черг графіку стабілізаційних відключень, зазначили у обленерго.

Начальник Київської ОВА Олексій Кулеба підтвердив, що в області працює ППО. 

У Сумській області застосували екстрене аварійне відключення для запобігання порушень у роботі об’єднаної енергетичної системи України, повідомили в АТ “Сумобленерго”.

Читайте також: На Полтавщині працює ППО, – ОВА

Частина Кривого Рогу залишилася без світла, відключено деякі котельні та насосні, повідомив мер міста Олександр Вілкул.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат зазначав, що можливо кілька хвиль для ударів по критичній інфраструктурі.

Фото: Telegram Кирила Тимошенка

 

 

Перейти до вмісту