Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Профільна комісія підтримала проєкт Обласної програми фінансової підтримки та технічного розвитку підприємств обласної власності в сфері ЖКГ Полтавської області на 2023 – 2025 роки

19 грудня під головуванням Сергія Бєлашова відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький ( у режимі відеоконференції), начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, заступник голови обласної ради Лілія Руроєва, заступник начальника обласної військової адміністрації Максим Калінін, депутати обласної ради: Костянтин Копотун, Юлія Устименко, Олексій Матюшенко, Людмила Мірошніченко ( у режимі відеоконференції), керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, обласної ради, комунальних підприємств.

Депутати розглянули питання щодо виконання Обласної програми забезпечення молоді житлом на 2018 – 2022 роки та затвердження цієї програми на новий період, який охоплюватиме 2023 – 2027 роки.

Комісія підтримала проєкт Обласної програми фінансової підтримки та технічного розвитку підприємств обласної власності в сфері ЖКГ Полтавської області на 2023 – 2025 роки. Як розповіла начальник Управління майном обласної ради Леся Коморна, програмою передбачені заходи, щоб обласні комунальні підприємства “Полтававодоканал”, “Полтаватеплоенерго” і “Лубнитеплоенерго” змогли вчасно впроваджувати енергоефективні технології, проводили реконструкцію та капітальний ремонт мереж тепло-, водопостачання і водовідведення. На ці цілі заплановано спрямувати за три роки понад 1 млрд грн.

Окрім цього, депутати обговорили питання щодо надання дозволу ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” на подовження терміну дії кредитного договору з АТ “Полтава-банк”, укладання договору на отримання кредиту у вигляді відновлювальної відкличної кредитної лінії в ПАТ АТ “Укргазбанк” та на укладання зовнішньоекономічних договорів.

Комісія підтримала внесення змін до Обласної програми фінансової підтримки підприємств комунальної теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства Полтавської області на 2019 – 2022 роки, якими передбачено спрямування 10 млн грн ОКВПТГ “Лубнитеплоенерго” на придбання генераторів.

У порядку контролю депутати розглянули питання про стан підготовки житлово-комунального господарства та бюджетних установ до опалювального періоду 2022/23 рр., формування переліку проєктів від громад відповідно до Обласної програми “Питна вода Полтавщини” та Державної програми “Питна вода України”, хід виконання цільової обласної програми “Власний дім” на 2022 – 2026 роки у 2022 році, хід виконання обласної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2021 – 2025 роки у 2022 році та інші питання.

Перейти до вмісту