Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Під час блекауту школярі Полтавщини пошили 1498 мішечки

З 5 по 30 листопада 2022 учні України об‘єдналися у Всеукраїнському проєкті «Мішечок». Протягом 25 днів школярі пошили 21 543 мішечки. 1498 з них створено учнями Полтавської області. Всього у проєкті взяли участь 6582 учні у 115 навчальних закладах України.

У проєкті взяли участь 8 закладів освіти Полтавської області. Об’єднавшись, 404 школяра перешивали старі непотрібні речі на зручні, трендові та оригінальні мішечки, якими відтепер користуватимуться в повсякденному житті.

“Ми вдячні кожному учаснику в Україні та закордоном, особливо координаторам, які під час відключення світла, організували проєкт та зареєстрували результат у листопаді 2022 року, учнівська молодь в сьогоднішніх умовах вражає та надихає, вкотре довели, що в Україні росте гідне покоління, яке незважаючи на будь-які труднощі, може змінювати нашу країну на краще та дбати про довкілля” – наголосила лідерка Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine Юлія Мархель.

Метою проєкту є формування дбайливого ставлення до навколишнього середовища, розвиток ековідповідальності в Україні та зменшення використання поліетиленових пакетів замінивши їх багаторазовим упакуванням. Учні разом із вчителями та батьками приєднувалися до ініціативи, впроваджуючи в своє життя нові екологічні звички, надихаючи людей навколо.

“Для реалізації дитячих ініціатив важливо мати надійних партнерів із числа громадських організацій. Для УДЦПО саме такими партнерами, а за багато років ще й друзями є Let’s do it Ukraine та School Recycling World. Всеукраїнський щорічний проєкт “Мішечок” для наших учасників – школярів не просто бажання виграти Головний приз, а долучитись до перемоги на екологічному фронті, стати частиною руху ековідповідальних громадян, врятувати свою країну від забруднення пластиком починаючи зі своєї родини,“ – тимчасово виконуюча обов’язки директора Українського державного центру позашкільної освіти Олена Педоренко.

Найактивнішими областями були: Кіровоградська, Сумська, Чернівецька та Дніпропетровська області.

“Міндовкілля підтримує Всеукраїнський проєкт “Мішечок”. Адже попри війну важливо продовжувати приділяти багато уваги екологічному вихованню школярів. Такі проєкти є елементами екоосвіти дітей та поширення екозвичок з відмови від пластикових пакетів на користь екоторбинок. Важливо, що доєднуючись до таких ініціатив, школярі не лише змінюють свої побутові звички, а й долучають до цього цілі родини”, – наголосила Наталя Семенова, головний спеціаліст відділу з питань поводження з відходами Департаменту з питань управління відходами та екологічної безпеки.

Організатор проєкту – Всеукраїнський молодіжний рух “Let’s do it Ukraine” за підтримки генерального партнера – компанії PepsiCo Україна. Проєкт відбувається спільно з Міжнародним молодіжним рухом “School Recycling World” в рамках реалізації довгострокового всеукраїнського проєкту “Чисті пляжі разом!” за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти.

“Компанія PepsiCo радо підтримує такі екологічні проєкти, як “Мішечок”, адже ми повністю розділяємо цілі та мету таких екоініціатив. Ми, як один з лідерів з виготовлення готових до вживання продуктів харчування та напоїв, прагнемо, щоб пластикове пакування ніколи не ставало сміттям, адже на сьогоднішній день проблеми навколишнього середовища нікуди не зникли, а лише примножуються з кожним днем. Тому навіть в цей складний час для нас важливо підтримувати обізнаність щодо заходів, які кожен на своєму місці може робити вже зараз, аби разом поступово зменшувати кількість пластику”, – зазначила керівниця відділу корпоративних комунікацій компанії PepsiCo в Україні Аліна Матківська.

Перейти до вмісту