Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Основне наше завдання – налагодження комунікації між постачальниками та споживачами електроенергії, тепла та води, – Олександр Біленький

12 грудня під головуванням Олексія Чепурка відбулося чергове засідання робочої групи з оперативного реагування та координаційної роботи у разі відключення об’єктів інфраструктури від електропостачання.

Про це повідомив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради Лілія Руроєва, Олег Бєлоножко, депутати обласної ради, керівники обласних комунальних підприємств, представники Полтавської міської ради та ОСББ.

Заступник голови обласної ради Олексій Чепурко зауважив, що голова обласної ради Олександр Біленький отримує чимало запитань і пропозицій від депутатів щодо роботи обласних комунальних підприємств “Полтаватеплоенерго”, “Полтававодоканалу” та “Лубнитеплоенерго”. Тому основними завданнями робочої групи є вивчення можливості функціонування підприємств в умовах енергетичної кризи та напрацювання спільних пропозицій.

“Після блекауту 24 листопада всі повинні зробити висновки та подбати, щоб у разі чергових проблем з електропостачанням підприємства злагоджено працювали з місцевою владою, ЖЕО та ОСББ. Не менш важливо – вчасно інформувати населення. Тому основне наше завдання нині – налагодження комунікації між постачальниками та споживачами електроенергії, тепла та води, щоб спільно подолати виклики зими”, – зазначив Олександр Біленький.

Керівники обласних комунальних підприємств розповіли про ситуацію з підключенням котелень до окремих ліній електропостачання, забезпеченням генераторами та пальним. Олексій Чепурко зауважив, що на минулій сесії обласної ради “Полтававодоканалу” і “Полтаватеплоенерго” було спрямовано по 74 млн грн. Нині важливо зрозуміти, на якому етапі придбання техніки й обладнання, адже ворог у будь-який момент може завдати повторних ударів по об’єктах інфраструктури.

“Нам усім необхідно перейти в режим “зроблено”, бо “плануємо” вже не підходить. Ми стоїмо на порозі голосування за бюджет 2023 року. Підприємства вже зараз повинні промоніторити свої потреби. Історія з блекаутом 24 листопада повинна бути для нас уроком”, – наголосив Олексій Чепурко.

Фото: Telegram Олександра Біленького

Перейти до вмісту