Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Начальник Полтавської ОВА пояснив, чому не діють графіки відключень світла +4/-2

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін детально роз’яснив, чому не діють графіки відключень світла +4/-2.

Про це Дмитро Лунін повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Ми були готові повернутися з вівторка до цих традиційних графіків. На вихідних разом з обленерго проаналізували черги і в ручному режимі знайшли можливості перерозподілити додаткові мегавати серед побутових споживачів”, – зазначив Дмитро Лунін.

Начальник ОВА розповів, що у понеділок бригади енергетиків вже проводили реорганізаційні перепідключення. Але того ж дня рф вдарила ракетами по об’єктах енергетики України в кількох областях, і знову виник суттєвий дефіцит електроенергії.

“Тому в той же день застосували аварійні відключення по всій Україні. Наступного дня на Полтавщину надали менший обсяг електроенергії й іще менший на сьогодні. Тому обленерго не може застосувати графік +4/-2 й вимушено вимикає по дві черги відразу. Область самостійно не може виробляти електроенергію”, – наголосив він.

Також додав, що наразі активно співпрацюють з обленерго, щоб виключити котельні з переліків відключень і вони працювали безперервно.

“На це потрібен деякий час. Це пріоритет зараз. Ворог не здатний перемогти нас у бою, тому хоче зламати тил. Маємо бути єдиними та допомагати одне одному. Ця зима буде найскладнішою за часи незалежності України. Це не просто слова, ми відчуваємо наслідки на собі, але зараз, як ніколи, важливо тримати стрій. Ми вистоїмо! Слава Україні!”, – зазначив Дмитро Лунін.

Читайте також: На Полтавщині 7 грудня застосували графік аварійних відключень (ГАВ)

Нагадаємо, Полтавська ОВА й АТ “Полтаваобленерго” переглянули та доповнили графік погодинних відключень (ГПВ), зокрема розширили перелік населених пунктів та вулиць. Нові графіки передбачали схему відключень – 4 години зі світлом, 2 години без світла.

Перейти до вмісту