Ви тут:
Спорт Суспільство 

Молодіжна збірна України з хокею здобула другу поспіль перемогу на ЧС-2022

Молодіжна збірна України у дивовижному матчі із заміною наших воротарів в середині зустрічі і дублем Станіслава Садовікова майстерно поклала на лопатки поляків та з максимальною кількістю набраних очок очолила турнірну таблицю ЧС-2022.

Про це повідомляє Федерація хокею України.

Збірна Польщі (U20) – Збірна України (U20) – 2:5 (0:22:10:2)

Дебют матчу для господарів чемпіонату світу вийшов бентежним: вже наприкінці другої хвилини форвард «Кременчука» Давид Сібілевич «розпакував» воротаря поляків після шикарної атаки віялом, реалізувавши чисельну більшість. А вже у наступній зміні свій перший гол у поєдинку у ближньому бою оформив форвард чеського «Берані Злін» Станіслав Садовіков. Супердрайвовий початок «синьо-жовтих» – два голи за перші 139 секунд гри.

Але в другій третині зустрічі, як часто буває у молодіжному хокеї, розстановка сил змінилася, наче подув вітерець. Два поспіль вилучення Шамардіна та Панасенка призвели до двох голів поляків у більшості, після чого тренерський штаб українців зважився на заміну Сердюка за нічийного рахунку! Гліб Арцатбанов, який вийшов на останній рубіж і відразу на третю поспіль меншість, зіграв дуже холоднокровно і куражно, зумівши записати в актив кілька неймовірних «сейвів» і в результаті зберіг свої ворота в недоторканності! Забігаючи вперед, саме Арцатбанов отримав приз найкращому гравцю матчу у складі переможців, хоча дубль Садовікова з голом у меншості під завісу другого періоду мав вагомий аргумент у заочній суперечці за звання best player.

З перших секунд третього періоду українцям довелося якісь півхвилини сильно похвилюватися, оскільки судді з Канади та Австрії залишили наших відбиватися втрьох проти п’ятьох поляків, але й у цьому форматі Арцатбанов не здригнувся, нейтралізувавши вихід сам на сам із найнебезпечнішим гравцем «біло-червоних» Кшиштофом Маціяшем. Загалом команда Олександра Бобкіна виглядала жвавіше, швидше, винахідливіше і влучніше. Шайби Данила Коржелецького та Павла Атаманчука з п’ятачка стали логічним завершенням цього захоплюючого хокею – 5:2.

Перейти до вмісту