Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Кращі святкові фільми на Різдво

Неодмінним атрибутом зимових свят є святкові кінострічки, які додають відповідного настрою.

За лічені дні до початку новорічно-різдвяних свят ОКІА “Новини Полтавщини” зібрали добірку кращих кінофільмів.

“Крамниця за рогом” (1940). У головних ролях Джеймс Стюарт, Маргарет Саллаван та Френк Морган.

Керуючий невеликого будапештського магазину подарунків “Матух і Ко”, Альфред Кралік (Джеймс Стюарт) постійно сперечається з продавчинею цього ж магазину, симпатичною дівчиною Кларою Новак (Маргарет Саллаван), з якою він ніяк не може порозумітися. Обидва молоді, самотні, і обидва намагаються знайти своє щастя за допомогою оголошення в газеті. І він, і вона зав’язують листування з невідомим партнером. Кожен із них зачарований і кожен сподівається на романтичну зустріч у різдвяний вечір, яка має вирішити їхню долю.

“Це дивовижне життя” (1946). У головних ролях Джеймс Стюарт, Донна Рід та Лайонел Беррімор.

Сюжет розгортається навколо Джорджа Бейлі, уродженця і мешканця маленького сільського містечка, що відмовився від мрій і прагнень у житті заради піклування інших. Утім, зрештою охоплений відчаєм, він на порозі скоєння самогубства напередодні Різдва. Янгол-охоронець, посланець божий, завчасно приходить йому на допомогу завдяки молитвам Джорджа та його друзів і родини.

“Диво на 34-й вулиці” (1947). У головних ролях Морин О`Хара, Джон Пейн, Едмунд Гвенн та Наталі Вуд.

Зворушлива сімейна казка про те, що якщо вірити в диво, воно обов’язково збудеться. Маленькі діти щиро вірять у дива і чекають настання Різдва, щоб загадати найзаповітніші бажання. Але шестирічна С’юзан, яка не має тата, вже давно не вірить у подібні казки: мама відкрила їй секрет, що Санта не справжній. У списку подарунків С’юзан не пише нічого незвичайного чи дуже дорогого, вона знає, що не Санта, а її мама їх купуватиме. Але одного разу дівчинка зустрічає Санта-Клауса у великому нью-йоркському універмазі, і ця зустріч рішуче змінює її життя.

“Біле Різдво” (1954). У головних ролях Бінг Кросбі, Денні Кей та Розмарі Клуні.

Капітан Боб Воллес та рядовий Філ Девіс під час Другої світової війни служили у підрозділі, яким командував генерал Томас Вейверлі, де брали участь у художній самодіяльності. Після закінчення війни вони створили пісенно-танцювальний колектив, який швидко став популярним. Одного разу доля звела їх з двома сестрами-співачками — Бетті та Джуді, які на Різдвяні свята повинні за контрактом їхати виступати у готелі «Коламбія» у «засніженому Вермонті». І хоч Боб і Філ мають зовсім інші плани, та обставини складаються так, що друзі теж вирушають до того ж готелю…

“Квартира” (1960). У головних ролях Джек Леммон, Ширлі Маклейн та Фред Макмюррей

Головний герой — пересічний неодружений службовець страхової компанії Сі Сі Бакстер — якось позичив співробітникові ключ від своєї квартири. Згодом він уже змущений складати щільний графік відвідування свого житла одруженими колегами та їхніми коханками. Бакстер не дуже задоволений ситуацією, бо часто не може потрапити до власної квартири. До того ж, сусіди постійно скаржаться на шум, думаючи, що це сам Бакстер щовечора бенкетує. Але він не може відмовити настирним начальникам. Одного вечора після роботи Бакстер запрошує до театру симпатичну ліфтерку Френ Кюбелік, у яку він таємно закоханий.

“Сам удома” (1990). У головних ролях Маколей Калкін, Джо Пеші та Деніел Стерн.

Велика родина Маккаллістерів з Віннетки відправляється на різдвяні канікули в Париж. Напередодні поїздки в будинку панує переполох, і ніхто не звертає уваги на наймолодшого члена родини — 8-річного Кевіна. У дім приходить бандит Гаррі Лайм, переодягнений у поліцейського і намагається дізнатися, як обійти всі системи захисту, щоб потім пограбувати будинок під час відсутності господарів. Він з’ясовує, що будинок має автоматичний таймер, який у зазначений період вмикає всі різнокольорові гірлянди на зовнішній стіні будинку, тим самим імітуючи присутність у будинку людей.

“Родина напрокат” (1997). У головних ролях Рома Дауні, Ерік Маккормак та Шон Алекс Томпсон.

Кетлін та її семирічна дочка Зої мріють про власний будинок. Напередодні Різдва вони випадково знайомляться із Семом, заможним і симпатичним чоловіком. У Сема велика проблема – на межі провалу угода з мексиканським бізнесменом Ксав’єром Дель Кампо, який не довіряє холостякам. А Сем – холостяк. І він пропонує Кетлін і Зої хорошу винагороду, за те що вони кілька днів будуть його сім’єю. Все б пройшло як треба, але Зої вирішила, що Ксав’єр – її ангел-охоронець, який поверне її батька. Ангел насправді Ксав’єр чи ні, це ще питання, а ось Сем і Кетлін покохали одне одного..

“Як Ґрінч украв Різдво” (2000). У головних ролях Джим Керрі, Тейлор Момсен та Джеффрі Тембор.

Усі мешканці Хувілля радісно насолоджуються святкуванням Різдва, крім Ґрінча, який з ненавистю відштовхує свято і мешканців міста, та час від часу жорстко кепкує над ними. Внаслідок цього, нікому він не подобається та ніхто про нього не турбується. Тим часом 6-річна Сінді Лу вважає, що усі нехтують суттю Різдва, клопочучись про подарунки та урочистості. Після того, як її двох братів переслідує Ґрінч, коли вони заходять на його територію, та як вона перестріла його біля поштового підділення, де він рятує їй життя, Сінді Лу зацікавлюється його історією. Вона розпитує усіх, хто що про нього знає, та незабаром дізнається про його трагічне минуле.

Читайте також: Добірка українських фільмів про Різдво та Новий рік

“Принц на Різдво” (2017). У головних ролях Роуз МакАйвер та Бен Лемб.

Головна дійова особа – молода дівчина на ім’я Ембер. Як журналіст, вона постійно женеться за сенсаціями і регулярно розслідує неоднозначні справи. Ембер намагається просунутися кар’єрними сходами і докладає всі свої сили та амбіції для того, щоб втілити в реальність свої професійні мрії.

Якось дівчині випадає шанс написати унікальну статтю, присвячену молодому принцу, про якого говорять практично всі світові ЗМІ.

Перейти до вмісту