Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Енергоефективність, забезпечення військових та медична сфера — пріоритети на 2023 рік, – Дмитро Лунін

У 2023 році пріоритетними залишаються медична галузь Полтавщини, забезпечення військових та енергоефективність.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін під час пресконференції 26 грудня.

“Щодо обласного бюджету, то у 2023 році один із акцентів — це медична галузь. Також наступного року плануємо запустити будівельну галузь. Зокрема, плануємо реалізувати 11 проєктів. Щодо військових, то всі координації, що є, що запланували, все буде”, – зазначив Дмитро Лунін.

Начальник ОВА додав, наразі кошти спрямовують на забезпечення психічної допомоги та онкогалузь. Зокрема, вже у січні має запрацювати лінійний прискорювач та КТ. Його вже завезли до обласного онкодиспансеру. Він опромінюватиме ракові пухлини, не вражаючи здорові тканини.

“Наразі чимало коштів спрямовуємо Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні ім. О.Ф. Мальцева. Також важливим залишається і онко. Щодо останнього напрямку, то роботи багато”, – розповів Дмитро Лунін.

Також наголосив, що не менш важливим на сьогодні є енергозабезпечення.

“Одним із найважливіших є енергозабезпечення. Адже, якщо не буде світла, тепла, то все не матиме сенсу. Будемо займатися лише одним, щоб забезпечити людей у пунктах незламності”, – зазначив Дмитро Лунін.

Щодо забезпечення військових, то вже закладено 260 мільйонів гривень у резервний фонд.

“Ситуація змінюється дуже швидко, тож не можемо прогнозувати. Військові приходять з потребами, а ми розпорядження відразу передаємо кошти”, – розповів Дмитро Лунін.

Дмитро Лунін наголосив, що наступного року залишається пріоритетною енергоефективність області.

“Пріоритетними наступного року залишається енергоефективність усіх наших об’єктів. Ще одне — питання соцзахисту. Насамперед, незахищених верств населення, ВПО. І ще одне питання — енергонезалежність Кременчука. Там потрібно ще багато працювати — адже ще недопрацьована альтернативна система теплопостачання.

Перейти до вмісту