Ви тут:
Суспільство Україна 

Австрія перерахує п’ять млн євро у Фонд енергетичної підтримки України

У рамках робочого візиту української делегації до Відня заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков провів зустріч з Віце-канцлером – Федеральним міністром Вернером Коглером.

Про це повідомили в Міненергетики.

У ході зустрічі Вернер Коглер повідомив, що Австрія виділяє 5 млн євро у Фонд енергетичної підтримки України, який створений Міненерго при Секретаріаті Енергетичного співтовариства з метою акумулювання коштів донорів на закупівлі необхідного обладнання для українських енергетичних компаній.

Це перший етап фінансової допомоги, яка разом із обладнанням, яке вже доставлено та буде доставлено в Україну, суттєво посилить здатність енергетичних компаній здійснювати ремонті роботи об’єктів інфраструктури.

Віце-канцлер висловив слова підтримки Україні та підкреслив, що вражений мужністю українців та професійністю енергетиків, які після масових обстрілів невпинно ремонтують пошкоджені об’єкти.

 

«Українські енергетики цілодобово працюють над відновленням електропостачання в країні. Ми дуже вдячні нашим партнерам за надану фінансову та матеріальну підтримку. Проте наші потреби в обладнанні зростають з кожним тижнем. Ми розглядаємо всі варіанти для максимально швидких поставок обладнання та матеріалів для відновлення енергетичної інфраструктури України», – зазначив заступник міністра.

Фото: Міненергетики

 

Перейти до вмісту