Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Аспіранти Полтавського медуніверситету брали участь у міжнародній протиковідній конференції у Варшаві

Дві здобувачки наукового ступеня доктора філософії ПДМУ взяли участь у тижневому навчальному візиті в рамках програми Польської Національної Агенції Академічних Обмінів. 

Про це повідомили в ПДМУ.

«З 27 листопада по 3 грудня ми відвідали Польщу на запрошення Варшавського Медичного університету. Координатор програми Малгожата Вітковська-Зимна зустріла нас дуже привітно та гостинно. Протягом нашого перебування ми мали змогу відвідувати університет, ознайомитись із системою медичної освіти та відмінностях у навчанні між нашими країнами, поспілкуватись про особливості профілактичної медицини та її реалізації, та взяти участь у роботі конференції, присвяченій пандемії COVID-19. 1-2 грудня, у дні проведення конференції, нам випала можливість познайомитись із видатними науковцями Варшавського медичного університету, прослухати їх доповіді, а також представити та обговорити свої власні наукові напрацювання. Звичайно ж, на конференції ми також мали змогу виразити слова вдячності польському народу за підтримку українців у цей скрутний час.», – поділилась враженнями Анастасія Ваценко.

Аспірантки висловлюють вдячність проректору з наукової роботи, професору Ігорю Кайдашеву, співробітникам наукового відділу ПДМУ та начальнику відділу з міжнародних зв’язків ПДМУ Ірині Шкурупій за представлену можливість та допомогу у реалізації цього навчального візиту.

«Я була приємно вражена гостинністю та зручною організацією всього процесу. Під час поїздки запрошені учасники проекту мали теплу зустріч з координатором програми Медичного університету Варшави, пані Malgorzata Witkowska-Zimny. Протягом тижня ми мали можливість ознайомитися з системою медичної освіти у Польщі, дослідити університетський кампус, побачити одну із сучасних Варшавських лікарень. Також я взяла участь у конференції Central аnd Eastern European Conference “Three years of the SARS-CoV-2 pandemic in the context of health, patient and staff safety, economics and education” з усною доповіддю», – продовжила розповідь колежанки Анастасія Животовська.

Участь у таких міжнародних програмах є прекрасною можливістю отримати досвід спілкування, познайомитися з іншими фахівцями, розширити свій професійний світогляд.

Фото: ПДМУ

Перейти до вмісту