Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна передала Болгарії список необхідного озброєння, – ЗМІ

Після того, як парламент Болгарії ухвалив рішення про надання зброї Україні, наша країна передала список необхідного озброєння. Зокрема мова йде про засоби ППО, міномети, снаряди тощо.

Як інформує 24 канал, про це заявив посол України в Болгарії Віталій Москаленко. Дипломат повідомив, що у списку, який передали болгарському Міноборони, є понад 30 позицій озброєння.

Віталій Москаленко зазначив, що у переліку, який Україна передала Болгарії, є ЗРК С-300, міномети, САУ, снаряди та інші види зброї. За словами дипломата, усі позиції зі списку є на озброєнні в болгарської сторони.

«Через бомбардування та обстріли ракетами та безпілотниками є вкрай необхідною зброєю С-300, а також зенітно-ракетними комплексами, установками Актуальним залишається питання поставки самохідних артилерійських установок, снарядів, мінометів тощо», – наголосив Москаленко.

Дипломат підкреслив, що так, як список є доволі об’ємним, Болгарія може задовольнити його.
Також Москаленко відзначив, що раніше Україна зверталася до Болгарії за літаками Су-25 і МіГ-29 і наголосив, що все наявне у Болгарії озброєння з часів СРСР є дуже необхідним для України.

Перейти до вмісту