Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Пирятинській лікарні встановили нову потужну кисневу станцію

У Пирятинській лікарні встановили нову потужну кисневу станцію. З місцевого бюджету на неї виділено 742 тисячі гривень.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Пирятинської громади.

“Минулого року, в період пікової ситуації із захворюванням на COVID-19, в нашому закладі одночасно перебувало на лікування близько 80 хворих. Більшість хворих на коронавірус потребують кисневої підтримки. Тому ми щоденно мусили возити величезну кількість балонів кисню із обласного центру. Це надзвичайно дорого”, – розповів директор КП “Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради” Олександр Гаркавенко.

Зважаючи на кількісні та якісні показники надання медичних послуг населенню у Пирятинській лікарні, Міністерство охорони здоров’я внесло її в перелік тих, які потребують кисневих станцій. МОЗ передало Пирятинській лікарні потужну кисневу станцію, яка здатна продукувати необхідні для роботи закладу об’єми медичного кисню. Окрім цього, з державного бюджету було виділено 765 тисяч гривень на виготовлення проєктно-кошторисної документації та встановлення станції. Та цих коштів виявилося недостатньо.

“Ми звернулися до міського голови Андрія Сімонова, який завжди відгукується на потреби медичних закладів, з проханням довиділити необхідні кошти з місцевого бюджету: потрібна була сума 742 тисячі гривень. Кошти, як і завжди, було виділено оперативно”, – розповів Олександр Гаркавенко.

Наразі киснева станція встановлена на території лікарні з урахуванням всіх вимог МОЗу та під’єднана до мережі киснепроводів, які попередньо змонтовані у всіх відділеннях нашого лікувального закладу. Найближчим часом вона запрацює в повному обсязі – наразі завершується процедура оформлення відповідних документів та дозволів на роботу з постачальником електроенергії.

Фото: фейсбук

Перейти до вмісту