Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві нагородили переможців ІІІ етапу МАН та науково-педагогічних працівників

7 жовтня в Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М. Гоголя відзначили переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України МАН та науково-педагогічних працівників Полтавського територіального відділення МАН України.

Участь у заході взяли заступник начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, голова постійної комісії Полтавської обласної ради з питань освіти, науки, культури Олег Діденко, директор Полтавської обласної Малої академії наук учнівської молоді Тамара Лахач, повідомили у Полтавській ОВА.

2022 рік виявився для Полтавської обласної Малої академії наук найрезультативнішим за всю історію її існування. Цьогоріч юні науковці області отримали 37 дипломів на державному етапі конкурсу із 63 учасників, а саме: І місць – 7, ІІ місць – 13, ІІІ місць – 17.

“Ще з шкільних років учні, які пишуть наукові роботи, асоціюються із взірцем для наслідування. Це – особливі, старанні, геніальні й дуже перспективні люди. Дякуючи ЗСУ, полтавські учні мають можливість не переривати навчання, брати участь у науковій діяльності, розвиватися й показувати гідні результати, попри всі складнощі сьогодення. Вітаю вас із гарними результатами, окремо дякую батькам і вчителям за підтримку”, – сказала Катерина Рижеченко. 

Перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко подякував освітянам, молоді, ректорату, викладацькому складу та керівникам за їх неоціненну роботу в надскладних умовах.

“Робота в освіті завжди була складним напрямом. Це важлива місія – виховувати нові покоління та передавати їм свої знання, тим паче в складних умовах війни. Наші освітяни гідно виконують свої обов’язки й намагаються донести нові знання до молоді, створити найкращі умови для навчання. Ці люди для мене такі ж самі герої, як і ті, котрі захищають нашу державу”, – наголосив Олександр Лемешко.

Євгенія Сиромятнікова із Полтавської школи №34 посіла 2 місце на всеукраїнському етапі МАН і розповіла, чому навчилась, пишучи наукову роботу.

“Довго працювала над своєю роботою, кілька безсонних ночей провела в навчанні перед останнім етапом і захистом. Було складно, але й цікаво. Це те, що вчить іти до своєї мети, не здаватися й доводити діло до кінця”, – розповіла Євгенія.

Колектив Полтавської обласної Малої академії наук нагородили Почесною грамотою Полтавської ОВА, науково-педагогічних працівників – грамотами та подяками Полтавської обласної ради, наукових керівників наукових проєктів та керівників гуртків Малої академії наук – грамотами Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА.

Фото: Полтавська ОВА, Telegram Олександра Біленького

Перейти до вмісту