Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Гадячі влаштували музичний вечір “Мово моя калинова, звита з любові й тепла”

Лінгвістичний гурток Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського провів літературно-музичний захід для студентів “Мово моя калинова, звита з любові й тепла”. 

Присутні слухали милозвучних українських пісень, довідались про трагічні сторінки розвитку рідної мови.

“Наша країна відзначає День української писемності і мови. На державному рівні це свято було встановлене ще в далекому 1997 році, проте тільки сьогодні ми усвідомлюємо його справжнє значення. Українська мова – це те, що вирізняє нас з-поміж інших народів, те, що із раннього дитинства формує наш світогляд та наше мислення. Мова передається нам від батьків і забезпечує нерозривний зв’язок поколінь. Врешті, мова вказує нам, хто ми є насправді, якої землі ми діти, якої держави громадяни. У воєнних умовах та жорстоких терористичних актах з боку рф українська мова стала ще й стратегічною зброєю, символом незламності та віри. Тож ми зі студентами маємо чудову нагоду освідчитись у любові до рідної української мови і вкотре належно вшанувати її. Бо українська – це мова свободи й волі, могутня зброя українського народу в боротьбі за нашу незалежність і Перемогу”, – зазначила викладачка Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв Оксана Базавлук.

“Бажаю кожному студентові, щоб Материнське Слово було для кожного духовним джерелом життя і оберегом. Не з примусу, а лише за покликом власного сумління та гідності плекаймо у душі любов до рідної мови. Пам’ятаймо, що ціною життів кращих, ми сьогодні виборюємо право говорити рідною мовою, бути українцями, визначати своє майбутнє”, – підтримав ініціативу директор коледжу Анатолій Насменчук.

Фото: Гадяцький фаховий коледж культури і мистецтв

Перейти до вмісту