Ви тут:
Суспільство Україна 

Судитимуть командирів підрозділів армії РФ від Чеченської Республіки, які організовували вторгнення на Київщину, – Офіс Генпрокурора

Прокурорами скеровано до суду обвинувальні акти стосовно заступника начальника Управління Федеральної служби військ Нацгвардії РФ по Чеченській Республіці, а також стосовно командира 249 окремого моторизованого батальйону «Південь» однієї з бригад Північно-Кавказького округу військ Нацгвардії РФ.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року під керівництвом одного з обвинувачуваних військові РФ з Чеченської Республіки напали та захопили Бородянський психоневрологічний інтернат. Пацієнтам і персоналу медзакладу не давали можливості виїхати, позбавили їжі та води. Біля інтернату розмістили реактивні системи залпового вогню, з яких велися обстріли наближених населених пунктів та позицій ЗСУ. Пацієнтів та персонал використовували як «живий щит».

Інший обвинувачений упродовж лютого-березня 2022 року утримував цивільних осіб у нелюдських умовах в підвалах будинків в смт. Гостомель Київської області та використовував їх в якості «живого щита» для прикриття військових дій проти ЗСУ.

Перейти до вмісту