Ви тут:
Суспільство Україна 

російські окупанти панікують на тлі успішних контрнаступальних дій Сил оборони, – Ганна Маляр

На тлі успішних контрнаступальних дій Сил оборони України відмічається зростання панічних настроїв та значне зниження рівня морально-психологічного стану серед особового складу російських окупаційних військ.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона зазначила, що серед окупантів спостерігається масове зловживання алкогольними напоями, у зв’язку з чим почастішали випадки збройних конфліктів між представниками різних підрозділів, що призводить до збільшення небойових втрат противника.

“Командування російських окупаційних військ намагається виправити ситуацію забороною продажу алкоголю та притягненням до відповідальності, причетних до порушень військової дисципліни та скоєння злочинів із застосуванням зброї”, – розповіла Ганна Маляр.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях України спостерігається погіршення суспільно-політичної та створюються передумови до виникнення критичної санітарно-епідеміологічної обстановки.

“Окупанти дезорганізували роботу майже всіх соціальних служб, примусово мобілізували працівників та розграбували обладнання і спеціальну техніку місцевих комунальних підприємств. В більшості окупованих міст і сіл протягом тривалого часу накопичились проблеми антисанітарії, не вивозяться побутові відходи, у тому числі з місць розташування російських підрозділів. Обслуговув ання систем каналізації не здійснюється, що призводить до критичного забруднення навколишнього середовища”, – додала Ганна Маляр.

Фото: armyinform

Перейти до вмісту