Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Посуха в США стоворила проблеми для дата-центрів Microsoft і Meta

Посуха в США загрожує дата-центрам технологічних гігантів Microsoft, Meta та іншим, які охолоджують за допомогою води.

Про це пише AIN.UA

  • Центри обробки даних виділяють величезну кількість тепла через сервери і величезну кількість енергії, яку вони споживають. Вода є найдешевшим і найпоширенішим способом охолодження.
  • Лише за один день середній центр обробки даних може використовувати понад мільйон літрів води для охолодження. Стільки ж води споживають 100 000 будинків, за даними дослідників з Virginia Tech.
  • Також підрахували, що кожен п’ятий центр обробки даних бере воду з вододілів.

Чому це важливо

Компанія CyrusOne володіє понад 40 датацентрами в Європі та Америці. Коли компанія переїхала в район міста Фінікс, яке постраждало від посухи, вона використала інший, хоча й дорожчий метод охолодження.

Розуміючи схожі ризик нестачі води в Нью-Мексико, компанія Меtа запустила пілотну програму у своєму дата-центрі Los Lunas зі зниження відносної вологості з 20% до 13%, зменшивши споживання води. Відтоді це реалізовано в усіх дата-центрах. Meta. Але загальне споживання води Meta все ще зростає. Одна п’ята води минулого року надходила з районів, які переживали дефіцит. Тому в планах компанії розробити можливість відновлення води.

Microsoft також поставила схожу мету, яка дозволить обходитися без води.

На даний момент у США існує близько 1 800 центрів обробки даних, і ця кількість зростає, оскільки вони є одними з найпопулярніших об’єктів нерухомості, які дають інвесторам великі прибутки.

Перейти до вмісту