Ви тут:
Анонс Культура Оголошення Полтавщина Суспільство 

Полтавському музеї проведуть майстер-клас з айріс фолдінгу

6 листопада об 11:00 Полтавський художній музей запрошує на традиційну “Сімейну неділю”. Родини вимушених переселенців (вхід безкоштовний) та усіх охочих (вхід за музейним квитком) чекають, аби навчитись нової техніки створення оригінальних речей.

Айріс фолдінг – це особлива техніка створення візерунків. Вона полягає у викладанні в певному порядку кольорових смужок з паперу або тканини. Айріс фолдінг (iris folding) означає в перекладі з англійської «райдужне складання». Створений в техніці айріс фолдінг малюнок виходить красивим і ефектним, а також об’ємним, оскільки смужки викладаються з нашаруванням. До найпоширеніших мотивів візерунків в айріс фолдінгу належать спіралі, завитки і віяла.

Айріс фолдінг виник у Нідерландах. Назву «айріс фолдінг» було дано цій техніці тому, що створений готовий виріб за своєю структурою схожий на будову райдужної оболонки ока або на діафрагму фотокамери. Спочатку айріс фолдінг використовувався тільки як один із способів прикраси листівок. Згодом ця техніка отримала популярність у багатьох країнах і стала більш різноманітною і складною.

До готового виробу можна за необхідності додавати елементи декору. Виконаний за допомогою техніки айріс фолдінг виріб може стати і прекрасною самостійною композицією, і цікавою прикрасою альбому, листівки, панно і будь-яких інших виробів.

Марія Бойко

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту