Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські студенти відзначили День Гідності та Свободи з творчістю Ліни Костенко

Студенти та викладачі факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка долучилися до заходів з нагоди Дня Гідності та Свободи. У Полтавській обласній бібліотеці для дітей імені Панаса Мирного відбувся івент, присвячений життю і творчості відомої української поетеси Ліни Костенко.

Лейтмотивом зустрічі стали її слова: “Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох”.

Присутні ознайомилися з фактами з життям Ліни Костенко. Екскурс у біографію довів, наскільки важливо зберігати власну гідність та внутрішню свободу за будь-яких життєвих обставин. На заході звучала громадянська та інтимна лірика поетеси. Завдяки медіа лунали вірші поетеси у виконанні відомих акторів і самої авторки, пісні на слова поетеси. Дійство відбулося в інтерактивній формі. Ведуча заходу запрошувала присутніх поділитися враженнями від поезії, прочитати улюблені рядки відомої мисткині.

Студенти винесли розуміння того, що поезія теж була протистоянням і з самого початку була бунтом особистості та повстанням духу. Присутні мали змогу висловити думки з обговорюваної тематики. Для учасників дійства провели низку конкурсів на знання поетичного доробку Ліни Костенко. Серед іншого, гру “Літературні ребуси”, де короленківці демонстрували знання змісту таких збірок та творів, як “Сад нетанучих скульптур”, “Записки українського самашедшого”, “Страшні слова”, “Крила”.

Марія Бойко

Фото: ПНПУ

Перейти до вмісту