Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина отримала гуманітарну допомогу від FIBA та “АKТ – Аlliance”

До Полтавської області надійшла допомога для внутрішньо переміщених осіб від Європейської федерації харчових банків (FIBA) та міжнародного союзу “АKТ – Аlliance”. Гуманітарна допомога спрямована насамперед для вразливих категорій серед ВПО – багатодітні родини, літні особи 65+, люди з інвалідністю, вагітні жінки, одинокі матері, родини з дітьми до 3-х років.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Набори отримали переселенці, які мешкають у МКП закладів освіти.

“Тисячі переселенців мешкають у місцях компактного проживання в області. Облаштовують там свій побут, зокрема й готують їжу. Серед цих внутрішньо переміщених осіб є багатодітні родини, сім’ї з малюками, літніми людьми, людьми з інвалідністю, – зауважила Катерина Рижеченко. – Розуміючи ситуацію, прагнемо бути максимально корисними й послідовними. Вже сьогодні розфасовані набори відправили переселенцям, які проживають у МКП закладів освіти. Один пакунок – на одну сім’ю. У кожному наборі найнеобхідніше. Все, що є найбільше затребуваним. Це і продукти харчування, і засоби гігієни”.

За словами координатора логістичного центру екстреного реагування Сергія Пасічника, ГО “Ліга соціально відповідальних жінок” з 2015 року є регіональним представником та партнером Угорської Екуменічної Служби Допомоги з реалізації соціальних програм та гуманітарних проектів у Донецькій, Луганській, Херсонській областях. Із 2022 року працює і в Черкаській та Полтавській областях.

“Наш освітній заклад одним із перших у Полтаві почав розміщувати в себе ВПО у тісній співпраці з Полтавською ОВА, яка допомагає нам забезпечувати людей усім необхідним. Наразі в нас проживає більше 230 осіб. Це – 100 сімей. І на кожну родину ми отримали 100 пакунків. Піклуємося разом про тих, хто опинився в біді. Люди повинні повсякчас відчувати підтримку й інтегруватися в нашу полтавську громаду”, – зауважила директор Полтавського фахового коледжу нафти й газу ПНТУ ім Ю. Кондратюка Людмила Шумська.

Фото: Полтавська ОВА

Перейти до вмісту