Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина отримала більше 7000 доз вакцини від грипу

Днями Полтавська область отримала 6000 доз вакцини «Vaxigrip tetra» та 1400 доз вакцини «GCFLU».

Про це повідомляє Полтавська ОВА.

Дані вакцини від грипу Міністерство охорони здоров’я отримало в межах гуманітарної допомоги від міжнародних партнерів. Вони дозволені до використання в епідемічному сезоні 2022/2023 рр.

«Вакцина захищає від всіх штамів грипу, що будуть циркулювати в цьому році. Безоплатні щеплення можуть отримати особи з груп ризику. Передусім, йдеться про медиків, вагітних, людей похилого віку із хронічними захворюваннями. Це важливо, адже грип може мати важкий перебіг та спричинити серйозні ускладення: пневмонію, отити, синусити, менінгіт та взагалі призвести до смерті», – наголосив застуник міністра – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Щеплення від грипу не входить до Національного календаря, а отже, не є безоплатним. Проте держава робить все можливе, щоби таку можливість мали особи з груп ризику. На сектор безпеки, зокрема військовим, розподілили майже 56 тисяч доз.

На комерційний ринок цьогоріч має надійти майже 150 тисяч вакцини від грипу, частина з них вже є аптечній мережі та доступна для громадян.

Щеплення від грипу рекомендують робити протягом усього епідсезону. Імунітет формується через 7-14 днів.

Перейти до вмісту