Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

Олександр Педан знімає у Києві проект про українські університети

Телеведучий разом із командою працюють над другим сезоном освітнього тревел-проекту “УніверСheck”.

Телеведучий Олександр Педан мандрує країною зі зйомками нового сезону  освітнього тревелу “УніверCheck”. Мета проекту – розповісти про вітчизняні виші та популяризувати навчання в Україні. За сюжетом проекту, телеведучий разом із 17-річною донькою Лерою їздять університетами, дізнаються різноманітність спеціальностей, інспектують гуртожитки, знайомляться з місцевим студентським ком’юніті, досліджують логістику та особливості міста, у якому знаходиться виш.

“Сьогодні на часі цінувати та популяризувати своє. Ми звикли думати, що за кордоном рівень освіти вищий, але не всюди та не завжди. Після першого сезону ми переконалися, що в Україні безліч гідних вишів. І зараз важливо говорити про це, мотивувати молодь залишатися, навчатися тут і розвивати країну”, – каже телеведучий Олександр Педан.

Ідея проекту зародилася ще до 24 лютого, але побачили перший сезон глядачі вже після повномасштабного вторгнення. Зараз же команда “УніверСheck" працює над другим сезоном, у якому не просто розповідає про українські виші, а робить акцент на професіях і перспективі навчання та працевлаштування.

“Ми за те, щоби спершу обрати професію, а вже потім, відштовхуючись від цього, шукати університет. І в другому сезоні “УніверCheck” спробуємо з цим допомогти – розкриємо багато актуальних професій. Наприклад, що можна працювати вчителем, журналістом, копірайтером, smm, маючи освіту філолога. Дізнаємося, скільки заробляє філолог, як ще можна реалізувати себе в цій професії тощо”, – пояснює Олександр Педан.

З-поміж десяти університетів у другому сезоні буде й один київський виш.

“У першому сезоні ми розповідали відразу про три університети у Києві. Але в столиці ще багато навчальних закладів і чимало молоді хочуть навчатися саме тут, тож вирішили розкрити дуже цікавий університет із важливою та потрібною сьогодні професією”, – інтригує телеведучий.

Переглянути новий сезон “УніверCheck” із Києва та інших українських міст можна буде на початку 2023 року. А перший сезон освітнього тревелу із таких міст, як Львів, Київ, Одеса, Ужгород і навіть Маріуполь, – за посиланням.

Перейти до вмісту